26 januari 2024
19:00

Hofors HC

Referat: Valbo HC - Hofors HC

Bortamatch mot överlägsna serieldedarna Valbo och många som är borta i laget på grund av olika anledningar. Vi har endast 12 utespelare tillgängliga och Viktor Sohlborg behöver vila. Det innebär att Kristoffer "Totte" Sundkvist hoppar in och vikarierar i målet. Första perioden: Valbo tar programanenligt ledningen med både 1-0 och 2-0 (andra målet när Rico Marder Velja sitter på botbänken för crosschecking). Hofors kämpar sig dock tillbaka in i matchen genom två mål - det första av den notoriske målskytten Zebastian Sjödin när Anton Casselståhl sitter utvisad för Valbo. Mindre än en minut efter reduceringen så kvitterar Steelers efter 10:35 genom vår estniske forward Jegor Romanov. Han assiserades av Srdjan Subotic och Noel Lengstam. Det resultat står sig första perioden ut. Hofors överaskar Valbo genom att streta emot rejält. Skotten slutar 12-12.
I början av andra perioden får Steelers chansen två gånger i numerärt överläge men lyckas inte få till något mål framåt. Tyvärr så rinnder tyvärr Valbo ifrån genom två mål av Rasmus Hemström - det andra i powerplay när Linus Hedström sitter utvisad för high sticking. Skotten vinner Valbo med 12-9 vilket skvallrar om en relativt jämn match.
I tredje perioden så stänger Valbo matchen genom ytterligare tre mål och slutresultatet stannar vid 7-2. Ytterligare ett mål gör Valbo i powerplay när Nils Elfsberg sitter utvisad för hooking. Att spela på så få spelare gör att flera lirare får mer istid än de önskar och tröttheten sätter in. Kanske är det det som bidrar till att Linus Hedström i Hofors och Garbriel Lind i Valbo drar på sig matchstraff för fighting. Skotten slutar 15-3 till Valbo i sista perioden vilket indikerar ett ganska trött Hoforslag i sista perioden.
Vi lämnar den här matchen bakom oss och får ta med oss att vi pressade Valbo i första perioden trots få spelare tillgängliga och siktar framåt mot den viktiga säsongsavslutning som kommer. Vi behöver jobba för att få fler spelare tillgängliga och en bredare trupp för avslutningen av serien.